Alle tafels

Basalt natuurstenen tafels

Basalt is een bijzondere steensoort. Het wordt namelijk gevormd door het stollen van lava. Deze natuursteen heeft een luxe uitstraling, hij bestaat namelijk uit allemaal kleine kristallen. Bij zonnig weer geeft dit een prachtige subtiele glinstering.

Graniet natuurstenen tafels

Graniet wordt veel gebruikt voor natuursteen tafels. Niet zo gek natuurlijk, graniet heeft een prachtig uiterlijk en is ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Deze natuursteen ontstaat door afkoeling van magma diep in de aardkorst en bestaat uit drie mineralen; kwarts (meestal grijs), veldspaten (crème, roze of wit) en mica’s (bruin of lichtgrijze glimmers). Graniet is sterk, zuurbestendig, slijtvast, hard en niet gevoelig voor krassen en vlekken, hierdoor geniet u een leven lang van uw granieten tafel.

Hardsteen natuurstenen tafels

Hardsteen uit verschillende windstreken. De ene serie hardstenen tafels komt uit China, terwijl we de andere serie uit België hebben gehaald. Het verschil tussen beide soorten? Belgisch hardsteen is veruit de mooiste, stevigste en meest karakteristieke soort. Hier betaald u uiteraard ook voor. Gaat het u vooral om de fossielen en kleurschakeringen in de steen, dan kunt u ook prima uit de voeten met de Chinese variant.